ABC – Drake!

12 oktober, 2010 · Taggar: , , 4 kommentarer

Ballongdrakar är bland de mest kraftfulla och mäktiga varelser man kan möta i Drakar och Demoners världar. De är dock mycket sällsynta.

Ballongdrakar är gigantiska (mellan 5 och 20 meter långa). Deras ödleliknande, smidiga kroppar har stora vingar som ger en ganska god flygförmåga och med sina sylvassa tänder och kraftiga käkar kan drakarna utan problem slita såväl människor som boskap i småbitar. Förutom detta har ballongdrakarna fem stora, vassa klor på varje fot samt en kraftig svans vars snärt har en otrolig kraft.

De har röda eller gula kattögon som blixtrar hotfullt när de blir arga eller uppretade. En drakes kropp är täckt av färgade fjäll som motstår de flesta kända element och materiel. Ballongdraken har ytterst skarp syn som fungerar perfekt även i mörker, suverän hörsel och ett luktsinne som kan identifiera varje varelses ras, ålder, kön och sinnesstämning inom 30 – 40 meter. De har också ett sjätte sinne, kallat ballongdraksinne, som gör att de kan peka ut den ungefärliga riktningen till en varelse med sådan exakthet att en ballongdrake kan avfyra en eldkvast med normal träffsäkerhet.

Morr.

Ballongdrakar kan närmast liknas vid enorma ballongkatter med sitt fridfulla sovande, sin enorma smidighet och vanligtvis stillsamma leverne. De tillbringar större delen av sitt liv sovande men när de är vakna kan de vara såväl lekfulla som skräckinjagande, eller hålla sig smygande i bakgrunden för att sedan slå till med fruktansvärd kraft. En ballongdrake håller oftast till i en stor stengrotta där det finns eneller flera ingångar som är precis tillräckligt stora för att den ska kunna ta sig in och ut genom dem.

Ur dessa ingångar kommer det ånga och rök som strömmar ut från ballongdrakens näsborrar. Området kring en ballongdrakhåla är därför livlöst och förbränt, medan själva hålan stinker av svavel. Dess stengolv har blivit hårt anfrätt av drakens syraliknande avsöndringar. Huvudgrottan är alltid så stor att draken kan sträcka ut sig och spänna sina vingar. Här ligger också ballongdrakens skattbädd och om ballongdraken är hemma ligger han och latar sig på den. En ballongdrake ger sig aldrig. Om han märker att han håller på att bli besegrad flyr han hellre än stannar kvar och blir dödad.

Fräs.

Ballongdrakar lever alltid ensamma utom då de ger sig iväg för att hitta en ballongdrakhona. Detta gör de endast en gång under sitt liv. Den stannar då hos ballongdrakhonan under några månader, och ett år senare kläcks mellan ett och tre ballongdrakägg. Ballongdrakar kan endast para sig med ballongdrakar av samma sort.

Foto: Dan Sörensen.

Informationen om ballongdrakar hittade jag här.

4 kommentarer på ABC – Drake!

  1. Wow! Så sjukt duktig du är!

  2. Ebba,

    waw vad leskig,men endå gullig

  3. Pingback: Swedish Pickled Herring | Coffee Machine Cuisine

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*